Izvor: Arte, 20.Jan.2022, 09:48

Božidar Plazinić: Na tragu svetlosti (vođenje kroz izložbu)

Umetnička galerija Nadežda Petrović Čačak upriličiće u petak 21. januara u 18 časova vođenje kroz izložbu Božidara Plazinića.

Ovom prilikom posetioci će moći da od Đorđa Stanojevića, vanrednog profesora i rukovodioca  Departmana vizuelnih umetnosti na  Akademiji savremene umetnosti (FSU) u Beogradu, čuju o  aktuelnoj postavci i  višegodišnjem radu  čačanskog umetnika i njegovim doprinosima i angažovanosti u svetu umetnosti.

Prema rečima Daniela >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Mikića, kustosa izložbe: Kao na Plazinićevim radovima nedvosmisleno, precizno i dinamično, dr Stanojević iznosi skrivene podtekstualne misli i asocijacije autora. Sa pozicije predavača a, prvenstveno umetnika, on publici daje preciznije odrednice i puteve kojima se valja ravnati pri odgonetanju i dubljem prodiranju u slikarstvo i umetnički proces Božidara Plazinića koji traje nepunih 50 godina.

                                                                                           

Dr ĐORĐE STANOJEVIĆ diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu stekao zvanje magistra, a zatim je uspešno odbranio i doktorske studije u oblasti slikarstva.

*Molimo publiku da se pridržavamo epidemioloških mera.

Budimo odgovorni

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.