Borisu Liješeviću uručenje nagrade Bojan Stupica

Izvor: Beta, 19.Nov.2014, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisu Liješeviću uručenje nagrade Bojan Stupica

BEOGRAD, 19. novembra 2014. (Beta) - Jubilarna 30. nagrada "Bojan Stupica" biće uručena reditelju Borisu Liješeviću u sredu, 19. novembra 2014, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, najavilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Nagrada će Liješeviću biti uručena posle predstave "Čarobnjak" u produkciji Narodnog pozorišta Sombor, za koju je i dobio to priznanje u konkurenciji 14 predstava premijerno izvedenih od 1. aprila 2011. do 31. marta 2013. godine.

Najznačajnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nagrada za pozorišnu režiju sastoji se od plakete s likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, unikatne diplome na pergamentu koju je oslikao slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Odluku o nagradjenom reditelju doneo je 12. juna 2014. godine žiri u kome su bili glumica Tanja Bošković, prethodni laureat rediteljka Iva Milošević (predsednica žirija), glumac Milan Caci Mihailović, reditelj Dragoslav Šilja Todorović i dramaturg Željko Hubač.

Po oceni žirija, u predstavi "Čarobnjak" Liješević je kreirao bogat i slojevit poetski svet, fokusirajući se prvenstveno na uspostavljanje stilski promišljene, studiozne i nijansirane glumačke igre.

"Maštovitim korišćenjem ostalih elemenata pozorišnog jezika u okviru svedenog rediteljskog koncepta, Liješević stvara uzbudljivo pozorišno delo u kojem se prepoznaje njegov autentičan umetnički senzibilitet i velika zanatska umešnost", naveo je žiri u odluci.

Nagrada se dodeljuje uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Foto: http://www.butua.com/ustanove/grad_teatar

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.