Boris Injac: Pripremi, Prozor, Sad!

Izvor: Arte, 16.Jul.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Injac: Pripremi, Prozor, Sad!

Otvaranje izložbe crteža Pripremi, Prozor, Sad! Borisa Injca u ponedeljak, 22. jula, u 20 časova, u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 2. avgusta 2019. godine.

Radovi nastaju rane 2018. godine reaktivnim izlivom brzih crteža koji posmatraju, proživljavaju i intuitivno skiciraju duhovna i fizička stanja prisutna u distanciranju, razdvajanju i razilaženju ljudi. Tema možda naivno iskrena, no definitivno nepopravljivo bezvremenska inspiracija i siže stvaranja. Rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << "Bez imena u raju ili paklu" je uvod u ta stanja prikazana u roju, vrtlogu lica, tela i simbola. Šta sve pulsira u usporenim momentima putovanja kroz ta razmišljanja koja čine ljudski život punim izazova i iskušenja. Grupne kompozicije asociraju na čistilište ili ritualističku scenu, a i ostali radovi sugerišu jedno mutirano stanje uparenih kontrasta, dualizama kao prostora izmedju dve stvarnosti kao i unutarnje borbe dobra i zla. Ta celina čiji vibrirajuci izraz puni i prazni, provodi kroz san i prolazi kroz stvarnost do konačnog zamora od sećanja i osećanja. Prozori se otvaraju i oslobadjaju, redukuju zagledavanje u sebe kroz luftiranje. Naslov izložbe je više kao "zaslov", jer budjenje unutrašnjeg je u neku ruku i destinacija ove krativne tranzicije.

Autor

Boris Injac je rodjen u Odžacima, diplomirao je u Londonu na Central Saint Martins College of Arts & Design –1998. na odseku za slikarstvo - Fine Art Painting BA (Hons).

Oblasti njegovih interesovanja su raznolike i njegov rad je povezan i neminovno vuče korene iz tema raseljavanja sa elementima tragi-komičnih odgovora i pitanja o savremenom i samostalnom otuđenju ljudi od ljudskog kao i čoveka od čovečanstva. Umetnik je u konstantnom preispitivanju sebe i prostora oko sebe što smatra zadatkom svakog umetnika, tako da su traganje i tumačenje različitih spoznaja u tom traganju osnovni pokretači njegovog delovanja.

Izlagao je u Londonu na grupnim i samostalnim izložbama, deo je kreativne Londonske scene i kao takav uključen u mnoga dešavanja i događaje. Njegovi radovi se nalaze u nekoliko privatnih kolekcija širom sveta. Trenutno živi i stvara na relaciji London I Novi Sad.

http://borisinjac.com

https://www.facebook.com/injacart/

https://www.instagram.com/boris.injac/

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.