Izvor: Arte, 22.Okt.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Radojčić: Dečak koji je eksplodirao od sreće

U subotu, 25. oktobra u 19h u Galeriji Zečević, Cara Uroša 11, Beograd, otvara se samostalna izložba radova autora Bojana Radojčića, pod nazivom, "Dečak koji je eksplodirao od sreće".

 "Trilogija o dečaku koji je.."

Dečak koji se udavio u suzama

Dečak koj je izgoreo od želje

Poslednji segment trilogije koji razmatra temu samožrtvovanja kao lični čin nepristajanja i neslaganja sa postojećim, razvija se kroz temu izolacije. Odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << o ličnoj žrtvi kojom se izražava stav i/ili ukazuje na problem jeste ubalažena mogućnost otpora i revolta. Nepostojeći ljudi, zatvoreni prostori, spuštene roletne, gnev koji raste u tišini.. Dečak koji je ekspodirao od sreće je reakcija, čin pojedinca koji se u borbi protiv svakodnevice savremenog čoveka "zatvara u hermetični svet, negujući ličnu sreću" i razvija sopstvene mehanizme sreće i dovodi se u konačno stanje apsurda u kom sebe žrtvuje pod pozicijom preteranog zadovoljstva kao kontrapukta realnosti.

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu 1981. godine 2004. diplomira slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Pored trinaest samostalnih izložbi (2009.-14.) izlagao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.