Izvor: Blic, 13.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Boemsko veče” na Terazijama

Na Kabaretskoj sceni „Milenko Zablaćanski” Pozorišta na Terazijama u ponedeljak je premijera predstave „Boemsko veče” Radeta Marjanovića.

Govoreći o ovom pozorišnom hepeningu, Rade Marjanović kaže:

„Baveći se preko 30 godina svim pozorišnim žanrovima, od dramskog do muzičkog repertoara, i odigravši veliki broj raznoraznih uloga, logično je da umetnik oseti potrebu da se osami i sve svoje umeće i iskustvo pretoči u jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najtežih žanrova naše profesije - kabare.”

Podstaknut svojim ranijim kabareom, „Dobra stara vremena”, kojim je pre šest godina otvorena nova kabaretska scena Pozorišta na Terazijama i koji je do sada odigran 150 puta, Marjanović veli da nije odoleo (n)ovim vremenima i napominje: „Osetio sam potrebu da nošen iskustvom i uspehom prethodne predstave, napravim nešto što će biti drugačije, a imati zajedničko žanrovsko opredeljenje - emocija”.

Predstava je koncipirana kao literarno-muzička kabaretska predstava „Boemsko veče u kafeu Terazije”, a između ostalog, sadrži stihove i priče Jovana Dučića, Vita Nikolića, Libera Markonija, Brane Petrovića, Zuke Džumhura i drugih naših divnih pisaca, a Marjanović ističe, „i mnogih noćobdija i boema, koji su svojim životom, a naročito delima, ušli u legende ovih prostora”. „Muzikom, koja se uklapa kao da je komponovana baš za ovo veče, nastojim da oživim ono što sve dublje u sebi potiskujemo - emociju. Radeći predstavu imao sam pored sebe podršku i pomoć Galeta Jankovića, nažalost nedavno preminulog pisca, novinara, humoristu, čoveka sjajnog duha. Reči njegove pesme ’Zbog tebe, moj kafanjero’, kompozitora Brana Mališića, i pokrenule su celu ovu priču.”

Uz Radeta Marjanovića u programu učestvuju Srđan Bubalo (klavijature), Dragutin - Guta Dimitrijević (harmonika i vokal) a gost je Tanja Bošković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.