Blue Beetle skinuo Barbi sa prvog mesta VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 09:07

"Blue Beetle" skinuo Barbi sa prvog mesta VIDEO

Četvoronedeljnoj dominaciji filma Barbi na američkom bioskopskom tržištu je došao kraj, jer je DC-jev Blue Beetle zauzeo prvo mesto. Nažalost, to je postignuto sa ne baš super prodajom karata od 25,4 miliona dolara u Severnoj Americi.

Kako je izvestio Comscore, Blue Beetle je doneo dodatnih 18,0 miliona dolara iz inostranstva, što čini ukupno 43,4 miliona dolara iz 64 tržišta širom sveta.

Blue Beetle je imao slabiju premijeru u Americi u odnosu na $26,2 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je zaradio The Suicide Squad, $30,1 milion Shazam! Fury of the Gods, i $33,0 miliona Birds of Prey. Premašio je $16,7 miliona, koliko je zaradio Wonder Woman 1984, ali je taj film pušten tokom pandemije kovida 19 i takođe je bio dostupan na HBO Max na dan lansiranja.

Nadamo se da će dobar glas o filmu ojačati njegovu bioskopsku projekciju kako bi mogao da nadoknadi svoj budžet od preko 100 miliona dolara pre marketinških troškova. Postoji i malo konfuzije oko ovog filma koja može da utiče na stvari, jer je deo kraja DCEU-a (DC Extended Universe) i početak DCU-a, s obzirom na to da je Blue Beetle prvi lik DCU-a, prema Džejmsu Ganu.

Što se tiče Barbi, ona nastavlja da se ističe u svojoj petoj nedelji prikazivanja u bioskopima sa 21,5 miliona dolara u Severnoj Americi i 26,7 miliona dolara internacionalno. To čini samo pad od 36% u odnosu na prethodnu nedelju na američkom tržištu, što pokazuje da i dalje ima mnogo ljudi koji hrle u bioskope da vide film režiserke Grete Gervig i sa Margo Robi u glavnoj ulozi. Širom sveta, Barbi je uspela da ostvari prihod od 1,26 milijardi dolara.

Openhajmer je zauzeo treće mesto u svojoj petoj nedelji sa 10,6 miliona dolara na američkom tržištu i 32 miliona dolara u inostranstvu. Globalno, Openhajmer je dostigao 717,84 miliona dolara.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem je zauzeo četvrto mesto sa 8,43 miliona dolara i prešao preko 118,43 miliona dolara širom sveta, dok je film Strays završio peti sa 8,3 miliona dolara u svom debiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.