Biznismen dao MILION EVRA za KROMPIR koji ne može ni da pojede

Izvor: Blic, 25.Jan.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznismen dao MILION EVRA za KROMPIR koji ne može ni da pojede

Jedan biznismen iz Evrope potrošio je milion evra na fotografiju najobičnijeg krompira.

U pitanju je rad poznatog irskog fotografa Kevina Aboša, koji se našao u njegovom portfoliju iz 2010, zajedno sa portretima Stivena Spilberga i Malale Jusufzai.

- Popili smo po dve čaše vina i rekao je da mu se dopada fotografija krompira na mom zidu. Posle još dve čaše, rekao je da želi da je kupi - kaže Aboš o biznismenu čije ime ne želi da otkrije.

Cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je određena dve nedelje kasnije, a fotograf kaže da je to do sada najveća suma koju je samostalno ugovorio sa nekim kupcem.

Aboš je najpoznatiji po portretima poznatih ličnosti iz sveta zabave, a posebno biznisa. Prošle nedelje je bio u Davosu za vreme održavanja Ekonomskog foruma, jer je na njemu bila "većina njegovih klijenata".

Prema pisanju "Business Insider-a", za jedan foto sešn kod Aboša treba platiti između 150.000 i 500.000 dolara ukoliko se slika koristi u komercijalne svrhe.

Irski fotograf se bavi i umetničkom fotografijom, a krompir je jedna od njegovih strasti.

Biolog po obrazovanju, Aboš smatra da su krompiri "poput ljudi, svi različiti, a ipak prepoznatljivi kao pripadnici jedne te iste vrste".

Napravio je seriju fotografija krompira, ali je "Krompir #345" jedna od njegovih omiljenih.

Umetnik s vremena na vreme otvara svoj studio za posete. Tokom jedne od njih, "Krompir #345" je zapao za oko bogatom kolekcionaru koji nije žalio milion dolara da bi postao vlasnik fotografije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.