Biohazard protutnjali SKC-om

Izvor: B92, 22.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biohazard protutnjali SKC-om

Američka grupa "Biohazard", pioniri ukrštanja hardkor panka i hevi metala s hip hopom, posle više od 10 godina u petak uveče vratila se u Beograd, za koncert na kome su žestokom svirkom doveli do usijanja atmosferu u Studentskom kulturnom centru (SKC).

Fanovi "Biohazarda" su tokom koncerta ispoljili privrženost bendu i ogromnu energiju, bez prestanka skačući, plešući i pevajući, što je iznenađenog basistu Evana Sajnfelda (Ewan Seinfeld) nagnalo da u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzme kameru i snimi publiku uz reči: "Dajte mi da pokažemo ovo kući!"

Proizvodeći svoju prepoznatljivu metal-pank-rep grmljavinu Sajnfeld, pevač i gitarista Bili Gracijadeji (Billy Graziadei), bubnjar Deni Šuler (Danny Schuler) i gitarista Bobi (Bobby) Hambel protutnjali su kroz "Failed Territory", "Urban Discipline", "We're Only Gonna Die", "Survival of the Fittest" i druge pesme.

Praćeni euforičnom publikom u krcatom SKC-u, "Biohazard" su izašli za bis s neizbežnim hitom "Punishment", čiji je spot bio najemitovaniji u istoriji MTV-jeve emisije "Headbanger's Ball", a skinut je s albuma "Urban Discipline" (1992) koji se prodao u više od milion primeraka.

Uspeh tog albuma omogućio je "Biohazardu" da od lokalnog benda iz njujorške četvrti Bruklin, koja peva o gangsterskim obračunima, narkomaniji i nasilju, potpiše ugovor s velikom kućom Vorner bros (Warner Bros) i postanu svetska hardkor-metal senzacija s platinastim albumom u SAD "State Of The World Address" (1993). Posle toga, originalni članovi počeli su da se osipaju, a bend je nastavio da objavljuje albume udaljavajući se od glavne struje ka nezavisnoj muzičkoj sceni.

Od članova benda najživopisniji je Sajnfeld, poznat po učešću u rialiti šou "Supergrupa" i kao menadžer, glumac i režiser filmova svoje supruge porno zvezde Tere Patrik (Patrick).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.