Bio je Spiridon u kultnom filmu i evo šta kaže 36 godina kasnije

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 17:33

Bio je Spiridon u kultnom filmu i evo šta kaže 36 godina kasnije

''A film je bolji kako godine prolaze.''

Ljubitelji domaće kinematografije, u nedelju su mogli da vide rekontruisano kultno ostvarenje "Davitelj protiv davitelja" iz 1984. godine sa maestralnim Taškom Načićem u glavnoj ulozi,

Osnivač benda VIS Idoli Srđan Šaper koji u filmu tumači mladog pevača Spiridona Kopicla oglasio se u komentarima tokom projekcije Davitelja. ''Nisam se mnogo promenio“, napisao je on i dodao: ''A film je bolji kako godine prolaze'' . >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Film je zasnovan na priči o 'beogradskom davitelju', a scenario za ovaj crnohumorni film u kome se prepliću elementi horora i komedije, pisali su Nebojša Pajkić i Slobodan Šijan. Pored Šapera, čija je pesma ''Bejbe bejbe'' obeležila ovaj film, glavnu ulogu tumači legendarni Taško Načić, a tu su i ne manje legendarni glumci, Nikola Simić, Rahela Ferari, Sonja Savić i Radmila Savićević.

Onlajn premijeru digitalno restaurirane verzije filma ''Davitelj protiv davitelja'' Slobodana Šijana, pratilo je preko 2.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.