Izvor: Arte, 01.Sep.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijenale Osten

Među 690 umetnika iz 66 zemalja sveta, čak tri umetnika iz Srbije osvojila su prestižna priznanja na ovogodišnjem Osten bijenalu crteža "Skoplje 2016".

Od 2.246 radova, internacionalni žiri odabrao je kao neke od najboljih radove srpskih slikara Nemanje Mate Đorđevića, Tijane Kojić i Joškina Šiljana, objavljeno je na Fejsbuk strani bijenala.

Mate Đorđević dobitnik je Osten nagrade, Tijana Kojić osvojila je nagradu Zlatni Osten, a Joškin Šiljan nagrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << je prvom nagradom za slikarstvo na papiru.

Gran pri za životno ostvarenje dobio je Toni Kreg iz Nemačke, a nagrada "Umetnik sveta" pripala je Jiržiju Anderleu iz Češke i Rodoljubu Anastasovu iz Makedonije.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.