Izvor: SEEcult.org, 03.Nov.2010, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijelić u Galeriji RTS-a

Narodni muzej u Beogradu predstavlja od 4. novembra u Galeriji RTS-a izložbu ulja na platnu i kartonu Jovana Bijelića, jednog od najuglednijih protagonista domaće međuratne umetničke scene, koji je bio među utemljivačima moderne u srpskoj sredini. Izložba “Jovan Bijelić - sa slikarske ideje na ideju” predstavlja izbor od 22 rada, nastala između 1919. i 1937. godine. Kako se prošle godine navršilo 125 godina od rođenja Bijelića, izložba je prilika za podsećanje na njegov stvaralački opus.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Slike Bijelića u Galeriji RTS

Izvor: Blic, 04.Nov.2010, 01:10

Kako se prošle godine navršilo 125 godina od rođenja Jovana Bijelića, prilika je da se podsetimo stvaralačkog opusa jednog od najuglednijih protagonista domaće međuratne umetničke scene...U Galeriji RTS, večeras (19) biće predstavljen izbor od 22 ulja na platnu i kartonu nastalih između 1919....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.