Izvor: Beta, 28.Dec.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna razmena knjiga u Buk-krosing zoni

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) - Beogradjani koji vole da čitaju imaju mogućnost da se pridruže akciji besplatne razmene knjiga na više mesta u gradu koja pripadaju "Bookcro s s ing" (Buk-krosing) zoni.

Globalni projekat "Buk-krosing" zamišljen je kao mreža mesta na kojima se mogu ostavljati i besplatno uzimati knjige, a njegovo geslo glasi "Da ceo svet bude jedna velika bilioteka...".

Akciji se u Srbiji prvi priključio Kulturni centar Kikinde, a potom joj se tokom proleća pridružio i "Službeni glasnik", koji je do sada bibliotekama i drugim ustanovama kulture poklonio oko 1.500 knjiga, rekla je danas na konferenciji za novinare predstavnica tog beogradskog izdavačkog preduzeća Gordana Milosavljević Stojanović.

U medjuvremenu su članovi Buk-krosing zone postali i Udruženje "Treći trg", Biblioteka Doma kulture "Studentski grad", Kulturni front "Grad", "Parobrod", "Vuk Karadžić" i Novobeogradska kulturna mreža.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograđani u svetskoj mreži besplatne razmene knjiga

Izvor: Blic, 28.Dec.2010

Akciji besplatne razmene knjiga na više mesta u gradu, koja pripadaju “Bookcrossing” zoni, od sada se mogu priključiti i svi Beograđani koji vole da čitaju...Globalni projekat "Bookcrossing” zamišljen je kao mreža mesta gde se mogu ostavljati i besplatno uzimati knjige, a njegovo geslo...

Nastavak na Blic...

Besplatna razmena knjiga u buk-krosing zoni

Izvor: Glas javnosti, 29.Dec.2010, 08:34

BEOGRAD - Beograđani koji vole da čitaju imaju mogućnost da se pridruže akciji besplatne razmene knjiga na više mesta u gradu koja pripadaju buk-krosing zoni...Globalni projekat "Buk-krosing" zamišljen je kao mreža mesta na kojima se mogu ostavljati i besplatno uzimati knjige, a njegovo geslo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.