Bertran Tavernije gost Kustendorfa

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertran Tavernije gost Kustendorfa

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - Nagradjivani francuski reditelj Bertran Tavernije (Bertrand Tavernier) biće gost osmog Medjunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf (21. do 26. januara) na Mokroj Gori, najavili su u ponedeljak organizatori.

Tavernije je autor filmova koji pokrivaju neobično širok spektar tema i stilova, od teških drama i socijalnog realizma, ratnih filmova do nežnih komedija i raskošnih ostvarenja epohe, a nagradjivan je najvišim francuskim priznanjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Za prvi film "Časovničar" (The Clockmaker) iz 1974. nagradjen je prizananjem Luj Delug i Srebrnim medvedom, specijalnom nagradom žirija na 24. Medjunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Za film "Život i ništa drugo" (Life and Nothing But) iz 1990. Tavernije je nagradjen BAFTA nagradom za najbolje filmsko ostvarenje izvan engleskog govornog područja kao i sa četiri Cezar nagrade.

Foto: Wikipedia (autor Georges Seguin)

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuski reditelj Bertran Travernije gost "Kustendorfa"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2015

Nagrađivani francuski reditelj Bertran Tavernije biće gost ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf"...On će se pridružiti listi istaknutih gostiju Osmog međunarodnog filmskog i muzičkog festivala na kojoj su Oskarom nagrađeni reditelj Alfonso Kuaron i ruski reditelj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.