Beogradski susreti

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski susreti

BEOGRAD - Centar za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija, tradicionalno, po peti put, organizuje Međunarodnu grafičku radionicu „Beogradske susrete“, koja traje do 10 septembra.

Suština projekta je organizovanje završne izložbe nastalih tokom trajanja radionice, a koja će biti održana 2010. godine, ne samo u Galeriji Centra za grafiku, već u svim centrima iz kojih dolaze umetnici koji učestvuju, kazala je istoričarka umetnosti LJiljana Tašić na jučerašnjoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za novinare u tom Centru.

Učesnici ovogodišnje manifestacije u toku trajanja radionice kroz praktičan rad, koji se odvija u radionicama Centra, obezbeđeni su svi profesionalni uslovi umetnicima za nesmetan rad u svim tehnikama grafičkog izražavanja.

Umetnici iz Španije, Portugalije i Srbije su u obavezi su da izvedu jedno grafičko delo u tiražu od 13 primeraka koje će biti sastavni deo mape svih učesnika radionice. Svaka zemlja učesnica dobija po jednu mapu grafika.

Organizovanjem Radionica na ovaj način Centar za grafiku uspostavlja saradnju sa različitim kulturnim sredinama, srodnim institucijama i razvija komunikaciju sa umetnicima.

Ovom manifestacijom žele da se stekne uvid kako u domaću likovnu scenu, tako i u svetsku, kazala je Tašićeva.

Učestvovaće Bernardo Sanhurio, Fransisko Velasko Fernandez, Marta Fermin, Nurija Blanko, Pako Agilar, Rikardo Mohardin, Izabel Kvadrado, Aleksandra Barbosa, Nađa Stamenović, Marija Ilić, Lidija Antanasijević, Velizar Krstić, Zoran Dimovski i Nikola Korać.

U Španskom kulturnom centru „Servantes“ 7. septembra biće održana prezentacija koju će održati Havijer Martin Himenez i Soren Mešede (Španija) i predstaviće Međunarodni festival grafike, „Ingrafika“, grada Kuenke.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.