Beogradski pop

Izvor: Blic, 22.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski pop

Beogradski bendovi „Autopark" i „Shiroko" održaće večeras (22) zajednički koncert u Maloj sali SKC-a. Oba benda će predstaviti nova izdanja koja će biti objavljena na proleće.

„Autorpark" je objavio dva albuma, a čestim nastupima dokazali su da su u stanju da isporuče prave pop-rok hitove („Na ivici", „Filmovi", „Ivan"...). Njihov prvi album „10+1" godinama je internetom kružio među fanovima, a zvanično nikada nije ni objavljen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zato i ne čudi da je objavljivanje njihovog zvanično prvog albuma („Osećanja za poneti") bio jedan od najduže očekivanih događaja na srpskoj rok sceni. Predvođeni gitaristom Nikolom Berčekom i pevačicom Oljom Lakićević, ovaj sastav je tokom poslednjih godina lako izrastao u miljenike beogradske publike. Njihove nove pesme pokazuju veću zrelost i usviranost benda, a Lakićevićeva se osim kao tekstopisac u nekoliko numera prvi put potpisuje i kao autor muzike.

„Shiroko" je publici najpoznatiji po pesmi „Crazy" sa prošlogodišnje kompilacije „Jutro će promeniti sve", na kojoj su bili okupljeni najzanimljiviji predstavnici nove srpske muzičke scene. Okosnicu ovog benda takođe čini muško-ženski gitarsko-vokalni duo (Ivan Pavlović i Ana Marinković). Lada Furlan-Zaborac iz kultne osječke grupe „Bambi Molesters" o njima je rekla: „Ako išta može promijeniti sve, onda je to čvrst i siguran ženski vokal u rokerske tri minute čiste pop energije." „Shiroko" kritika ocenjuje kao bend s najviše komercijalnog potencijala na novoj sceni, naročito nakon nestanka grupe „Negative". Ulaznice za koncert koštaju 300 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.