Beogradski džez festival zaradio 3 miliona dinara

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski džez festival zaradio 3 miliona dinara

Beogradski džez festival, održan od 24. do 27. oktobra 2014, zaradio je od prodaje ulaznica skoro tri miliona dinara, saopšteno je danas na sednici odbora festivala.

Predsednik odbora Goran Vesić rekao je da su rashodi festivala 15,1 milion dinara, a od prodaje ulaznica, sponzora, donatora i iz gradskog i republičkog budžeta prihod je 18 miliona dinara.

"Taj novac će biti uložen u organizaciju narednog festivala, eduktivne i promotivne džez programe, kao i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poboljšanje infrastrukture u Domu omladine gde se održava ovaj festival", preneo je Beoinfo.

Po rečima Vesića festival je bio posećeniji nego prošle godine i prodato je 4.600 ulaznica, a festivalske programe, izložbe i kreativne radionice pratilo je 13.000 posetilaca.

Vesić je zahvalio ambasadama i kulturnim centrima Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Portugalije, Danske, Španije, Italije i Austrije za podršku festivalu.

Odbor Beogradskog džez festivala će iduće nedelje doneti plan za 2015. godinu.

"Festival će 2015. godine imati veći budžet, a plan nam je da do marta naredne godine objavimo program, da bi ljubitelji džeza iz Srbije i sveta mogli na vreme da kupe komplete ulaznica za čitav program", rekao je Vesić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.