Izvor: Blic, 21.Sep.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski džez festival: U GLAVNOM PROGRAMU LATINO, A U PONOĆ SKANDINAVSKI MUZIČARI

Beogradski džez festival biće održan od 26. do 30. oktobra pod sloganom "Planeta džez", a glavna poruka ovogodišnjeg izdanja je da se kvalitetan džez svira u svim zemljama, najavili su danas organizatori.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, festival će otvoriti nastup kvarteta Vlade Maričića i Brajana Linča iz SAD u Domu omladine, nakon čega će se publici predstaviti Alfredo Rodriges trio.

Prema rečima gradskog menadžera i predsednika Odbora festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gorana Vesića, 32. izdanje manifestacije imaće najveći budžet ali i najkvalitetniji program od kako je festival obnovljen 2005. godine.

Kako je naveo, Grad Beograd nije odustao od izgradnje Muzeja džeza, koji će po izradi projekta biti izgradjen u Kući legata u Knez Mihailovoj ulici.

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić kazao je da će ovogodišnje izdanje "više nego ikada" odslikati globalizaciju džeza.

- Glavna poruka je da se džez svuda svira kvalitetno. Ove godine naglasak će u glavnom programu biti na muzičarima iz latino zemalja koji donose nove osećaje i liriku dok će u ponoćnom programu nastupati skandinavski umetnici - kazao je Ambrozić.

On je dodao da će na festivalu između ostalih nastupiti i Avišaj Koen iz Izraela, Španac Antonio Serano na usnoj harmonici, bubnjar Džek Didžonet i basista Dejv Holand.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio festival u manifestacije od posebnog značaja za grad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.