Beogradska premijera filma „Stric“ sa Mikijem Manojovićem sutra na FAF-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2022, 14:01

Beogradska premijera filma „Stric“ sa Mikijem Manojovićem sutra na FAF-u

Beogradska premijera filma „Stric“ autora Andrije Mardešića i Davida Kapca biće održana u četvrtak, 1. decembra u 19.30 časova u Domu omladine Beograda. Film će biti prikazan u okviru programa Sirovo na 28. Festivalu autorskog filma.

Publici će se, nakon projekcije, pokloniti ekipa filma: Andrija Mardešić, David Kapac, Miki Manojlović, Roko Sikavica, Ivana Roščić, Goran Bogdan.

Film se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasne 1980-e. Porodica na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost.

Uloge u filmu tumače Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović

David Kapac je hrvatski scenarista, reditelj i kreativni producent. Karijeru je započeo studentskim kratkim filmovima, koji su se redovno prikazivali na festivalima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući i njegov diplomski, srednjemetražni horor film Zagorski specijalitet. Nakon diplomiranja, David se fokusirao na rad na televiziji, a filmu se vraća 2017. godine. Andrija Mardešić je hrvatski filmski i TV autor. Uspešno je režirao projekte u različitim žanrovima: eksperimentalne i muzičke spotove, dokumentarne i promotivne filmove, a u fokusu mu je igrani film, gde se dokazao nizom kratkih filmova. Stric je Kapačev i Mardešićev debitantski dugometražni film.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradska premijera filma "Stric" sa Mikijem Manojovićem sutra na FAF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022

Beogradska premijera filma "Stric" autora Andrije Mardešića i Davida Kapca biće održana u četvrtak, 1. decembra u 19.30 časova u Domu omladine Beograda...Film će biti prikazan u okviru programa Sirovo na 28. Festivalu autorskog filma...Ostvarenje se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasne 1980-e...Porodica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.