Beograd: Otvoren Festival novog britanskog filma

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Otvoren Festival novog britanskog filma

Premijerom filma "T2 Trejnspoting" večeras je u Beogradu otvoren festival novog britanskog filma PlayUK na kome će do nedelje, 19. februara, biti prikazano deset ostvarenja najnovije britanske produkcije.

Otvarajući festival u Dvorani Kulturnog centra Beograda, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif kazao je da PlayUK nudi zanimljiv presek aktuelne britanske filmske scene.

"Pored deset novih britanskih filmova, gledaoci će moći da vide i izložbu koja ispituje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uticaj prvog dela filma 'Trejnspoting' na generaciju koja je odrastala 90-ih godina prošlog veka", kazao je Kif novinarima.

Direktorka Britanskog saveta (British council) za zapadni Balkan Kler Sirs kazala je da su filmovi koji će biti prikazani u naredna četiri dana, "sjajna ostvarenja" koja su već osvojila nagrade ili konkurišu za filmska priznanja.

"Filmovi povezuju ljude i zato smo zadovoljni što ćemo ih istovremeno prikazati u šest gradova zapadnog Balkana", dodala je Sirs.

U okviru festivala, u foajeu DKC postavljena je izložba "Trejnspoting: Pa šta ste radili ovih 20 godina?" autora Maje Nedić i Stefana Arsenijevića koja kroz postavku originalnih fotografija iz dva dela filma, preispituje uticaj tog ostvarenja na publiku u Srbiji.

Pored Beograda, PlayUK je istovremeno otvoren i u Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani.

Do 19. februara publika u tim gradovima moći će da pogleda filmove "London Town", "Una", "Priznanje", "Unakrsna vatra", "Putovanje", "Beleške o slepilu", "Veštine odrastanja", "Čovek iz Movaksa" i "Najbolje od njih".

Festival PlayUK organizuje Britanski savet uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerom filma "T2 Trejnspoting" otvoren festival PlayUK

Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 09:34

Festival novog britanskog filma PlayUK (16-19.2) svečano je otvoren sinoć u Dvorani Kulturnog centra Beograda premijerom „T2 Trejnspoting“, nastavkom kultnog britanskog filma Denija Bojla...Otvarajući festival u Dvorani Kulturnog centra Beograda, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif kazao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.