Beograd: Narodno pozorište slavi 143. rođendan

Izvor: S media, 21.Nov.2011, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Narodno pozorište slavi 143. rođendan

Narodno pozorište danas slavi 143. rođendan nizom manifestacija koje će imati svečarski karakter.

"Na velikoj sceni u 12 časova biće svečana sednica, na kojoj ćemo sumirati prošlogodišnje rezultate i podeliti nagrade i priznanja najboljima u kući i našim prijateljima koji su nas u prošloj godini posebno podržavali", rekao je upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović.

Večeras će biti održana promocija foto monografije o Narodnom pozorištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << autorke Divne Jonsen, koja je urađena u saradnji sa Telenor fondacijom i Akademijom umetnosti iz Beograda.

"Raša Plaović" Nataši Ninković

Premijera baleta "Aleksandar" u Narodnom pozorištu

Narodno pozorište počinje novu sezonu

U Muzeju Narodnog pozorišta biće proslavljen "prvi rođendan najmlađeg muzeja u Srbiji", izložbom pod nazivom "Stevan Sremac, akademik i akademac". Autori izložbe su Zorica Janković i Jovan Mladenović.

Na sceni "Raša Plaović" biće otkrivena ploča posvećenu glumcima, koje vezuje nagrada "Raša Plaović", čiji je prvi dobitnik, 1988. godine, bio Petar Banićević.

Centralni događaj svečanosti biće otvaranje renovirane scene "Raša Plaović" na kojoj

će u 20:30 sati biti premijera predstave "Zli dusi" u režiji Tanje Mandić Rigonat.

(S media/Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.