Beograd 2020. prestonica kulture?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd 2020. prestonica kulture?

Predsednica Saveta za kulturu i obrazovanje Evropskog parlamenta Doris Pak podržala je ambiciju Beograda da postane evropska prestonica kulture 2020. godine i dodala da je zadovoljna postignutim dosadašnjim rezultatima projekta.

"Biti prestonica kulture ne znači samo govoriti o kulturi, već je to šansa za grad da se razvije i procveta u svim segmentima - kroz ekonomiju, obrazovanje, kroz kulturne aktivnosti u koje će se ukljuciti svi građani", kazala je Pak prilikom posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Beogradu, a saopštio je danas Organizacioni odbor "Beograd 2020".

Prema njenim rečima, plan Beograda za evropsku prestonicu kulture, koji je napravljen za narednih deset godina, je ostvarljiv. Kako je saopšteno, dogovorene su dalje konsultacije sa Briselom uvezi s pripremama Beograda u postupku kandidature za "Evropsku prestonicu kulture 2020".

Projekat "Beograd 2020" je deo strategije razvoja kulture grada za period od 10 godina, a do sada su ga podržale Banja Luka, Krf, Ljubljana, Peruđa, Podgorica, Sarajevo i Viljnus.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.