Belef:premijera Majstor i Margarita

Izvor: B92, 24.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belef:premijera Majstor i Margarita

Pozorišna predstava "Majstor i Margarita", po romanu Mihaila Bulgakova, premijerno će biti izvedena 27. jula u Pozorištu "Boško Buha", u okviru programa Beogradskog letnjeg festivala "Belef 08", najavljeno je na konferenciji za novinare.

Direktorka "Belef centra" Milena Stojičević je rekla da je predstava "Majstor i Margarita" rađena u koprodukciji "Belefa" i "Zvezdara teatra", na čijem će redovnom repertoaru biti nakon Beogradskog letnjeg festivala.

Reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Boško Đorđević je kazao da je dramatizaciju romana uradila Milena Depolo, koja je roman skratila, izvukla nekoliko najboljih priča, ljubavnu priču i političku fantaziju.

"Od kako smo počeli da radimo predstavu 'Majstor i Margarita' od mnogih ljudi sam čuo da je to njihova najomiljenija knjiga, upravo kao i nama", kazao je Đorđević i dodao da ovo kapitalno delo neiscrpne inspiracije dugo nije bilo na repartoaru beogradskih pozorišta.

Đorđević je rekao da predstava postavlja pitanje o tome "šta se događa kada su dve potpuno suprotstavljene sile, jedna božanska i druga đavolska, na istom zadatku, kada svaka od njih treba da probudi uspavano društvo ili njegove pojedine pripadnike koji su toliko uljuljkani u postojećem sistemu da ih je gotovo nemoguće pomeriti".

Scenograf Janja Valjarević i kostimograf Ivana Vasić "smestili" su glumce u tamni kavez, crnu kutiju koja pojačava fantastičnu, vanvremensku dimenziju, a kompozitor Dušan Petrović Šane, legenda rokenrola, komponovao je muziku grandizne orkestracije, koju izvode horovi i smifonijski orkstar.

U predstavi igraju Goran Šušljik, Branislav Trifunović, Milena Predić, Miloš Vlalukin, Nikola Vujović, Katarina Marković, Marija Milenković, Milena Nikolić, Ana Marković, Djordje Marković, Vladan Milić i Zoran Ćosić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.