Beldocs predstavnik svetskog takmičenja do 17. januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2020, 07:41

Beldocs predstavnik svetskog takmičenja do 17. januara

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs sa sedištem u Beogradu je organizator takmičenja u Srbiji nove runde “ European film challenge ” koje je počelo 8. novembra i trajaće do 17. januara 2021. godine, saopšteno je iz direkcije tog festivala.

Nagrada Premium Cinema At Home Experience podrazumeva filmski projektor i godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com koji u svojoj bazi nudi najbolje evropske i svetske dokumentarne filmove.

Učesnicima takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se pruža prilika da atmosferu filmskog festivala dožive u udobnosti svog doma.

Uslovi za učešće su sledeći - filmofili stariji od 18 godina se pozivaju da odgledaju 10 evropskih filmova na različitim platformama, postave ih na europeanfilmchallenge.eu i sakupljaju bodove.

Svaki film nosi 4, dok se za svaku različitu platformu kao što su internet, televizija, VoD, bioskop, filmski festival, dodeljuju 3 boda.

Tokom izazova takmičari će imati priliku da osvoje dodatne bodove, o čemu piše detaljno na sajtu europeanfilmchallenge.eu ili na društvenim mrežama takmičenja i Beldocs festivala.

European film challenge takmičenje nastalo je sa ciljem da najveće evropske filmske festivale kao što su festivali u Berlinu, Kanu i Veneciji približi filmofilima i do sada je osam takmičara iz Srbije imalo priliku da ih poseti.

Manifestacije ovog tipa održavaju se online , shodno situaciji sa pandemijom, dok je u pojedinim zemljama na snazi zabrana putovanja.

Istovremeno se projekat odvija u osam evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Španiji, Portugalu, Italiji, Litvaniji i Letoniji, uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa - sektor Mediji.

Festival dugometražnog dokumentarnog filma Beldocs svoje 14. izdanje imaće u maju 2021. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.