Barbi neće biti jedini: Čeka nas još 14 filmova inspirisanih igračkama

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 08:06

"Barbi" neće biti jedini: Čeka nas još 14 filmova inspirisanih igračkama

Nakon uspešnog prvog vikenda prikazivanja filma "Barbi", kompanija Matel zvanično je stigla u Holivud.

Nakon turbulentnog perioda obeleženog padom prodaje igračaka, s novim izvršnim direktorom Inonom Krajcom došla je nova era za Matel, koju će po svemu sudeći obeležiti ulazak u svet kinematografije.

"Barbi", pritom, nije poslednja. Uveliko se radi na četrnaest novih projekata inspirisanih Matel igračkama, među kojima su ljubičasti dinosaurus Barni, lutkice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Poli Poket", vozić Tomas i prijatelji i lutka "Američka devojčica".

Naravno, otvorena su vrata i za nastavke "Barbi", iako najverovatnije bez Grete Gervig, koja je rekla da su šanse da ona režira drugi deo "ravne nuli". Međutim, malo je verovatno da će kompanija tako lako odustati od pravljenja franšize na osnovu filma koji je za samo pet dana prikazivanja, u bioskopima zaradio 380 miliona dolara.

Krajc je samo nekoliko dana pre predstavljanja "Barbi" najavio da se nada "celom svetu Barbi nastavaka".

"Barbi kao brend ima mnogo različitih verzija. To je veoma širok svet. Pored glavne figure Barbike, ona ima porodicu i mnoge elemente oko svog svemira. To je vrlo bogat univerzum, prepun mogućnosti", rekao je generalni direktor kompanije za Variety naglasivši da je njihova "ambicija da stvaraju filmske franšize".

Taj portal otkriva i da su uveliko u pripremi novi projekti, iza kojih stoje poznata holivudska imena.

"Barni"

Ljubičasti dinosaurus inspiracija je iza planiranog igranog filma, čiji je glavni producent Danijel Kaluja, zvezda filmova Džordana Pila, među kojima je najpoznatiji "Beži!".

Robi Brener, producentkinja koja je na čelu "Matel Films" i koja potpisuje i "Barbi", kaže da će biti reč o jedinstvenom filmu koji će podsećati na ostvarenja Spajka Džonza.

"Bilo kakav film koji ima Barnija sigurno neće biti pravolinijski. Nećemo praviti 'Teda' (film u kom je plišani medved jedan od glavnih likova). Znate na šta mislim", reka je Brener.

Tema bi će biti "potraga za identitetom i pronalaskom prave ljubavi" i biće namenjen prvenstveno odraslima.

"Polly Pocket"

Za film inspirisan igračkicom "Polly Pocket", minijaturnim lutkicama, koje je Matel proizvodio u simpatičnim kutijama-kućicama, već je odabrana i glavna zvezda. Reč je o Lili Kolins, glumici koja se proslavila ulogom u seriji "Emili u Parizu", a film bi trebalo da režira Lena Danam, autorka serije "Girls".

"Hot Wheels"

Najprodavanija igračka na svetu biće oživljena u igranom filmu o automobilima, kamionima i motorima. Producent Dž. Dž. Abrams, čuven po dva naslova iz franšize "Ratovi zvezda" ("Buđenje sile" i "Uspon Skajvokera"), kao i filmova "Armagedon", "Nemoguća misija 3" i "Zvezdane staze: Prema tami", opisao je adaptaciju kao "prizemljenu i odvažnu".

Brener njegove reči tumači kao to da će film imati "stvarne likove s kojima će publika moći da se poveže, koji su trodimenzionalni i prolaze emotivno putovanje".

"Pogledajte bilo koji film Dž. Dž. Abramsa. Svi imaju neverovatnu priču i likove. To je nešto što je njemu vrlo važno - da napravi film koji nije samo zabavan, nego nosi stvarnu emociju", dodala je ona.

"Rock 'Em Sock 'Em Robots"

Zvezda "Paklenih ulica" Vin Dizel imaće glavnu ulogu u filmu zasnovanom na Matelovoj popularnoj društvenoj igri sa robotima.

"Vin je uzbuđen. Trenutno radimo na scenariju", ispričala je Brener i otkrila da je scenarista ovog ostvarenja Rajan Engl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.