Balkanska koprodukcija u Češkoj

Izvor: B92, 15.Jun.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanska koprodukcija u Češkoj

Film makedonskog reditelja Vladimira Blaževskog "Pank nije mrtav" (Pankot ne e mrtov), u kome je kao manjinski koproducent učestvovao srpski "Vitagraf", biće prikazan na festivalu u Karlovim Varima u takmičarskom programu "Istok Zapada" (East of the West).

Ovaj film je crna komedija čiji protagonisti su pankeri, likovi koji namerno biraju da ostanu na marginama mutnih vremena makedonske tranzicije.

Rutinu njihove autsajderske svakodnevice remeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neočekivana ponuda da ponovo okupe svoj nekada kultni pank bend i zasviraju na bizarnom "multikulturalnom hepeningu" koji treba da ojača navodni imidž Makedonije kao zemlje u kojoj su nacionalne tenzije popustile, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Na uglednom festivalu u Karlovim Varima, početkom jula biće prikazan, kako je već ranije saopšteno, srpski igrani film "Put vetra" reditelja i scenariste Saše Matijevića, u programu "Forum nezavisnih" (Forum of Independents).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.