Balkanophonia u DOB-u

Izvor: SEEcult.org, 16.Feb.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanophonia u DOB-u

Vokalno-instrumentalni sekstet Balkanophonia, koji izvodi svetsku muziku obojenu zvukom Balkana, održaće prvi veliki promotivni koncert 21. februara u Domu omladine Beograda, i to u proširenom sastavu.

Reč je o spoju balkanske, klasične, latino i pop muzike, originalno pisane, ali i tradicionalne muzike u novom ruhu.

Muziku piše i aranžira osnivač i umetnički lider sastava, Nikola Starčević, dobitnik značajnih nagrada za kompoziciju i izvođenje, koji je i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << član gitarskog trija Balkanske žice.

Balkanophonia je do sada nastupala kao trio, a koncert u Velikoj sali DOB-a biće prvi nastup u proširenom sastavu.

Na sceni će biti: Nikola Starčević (gitara), Željko Blagojević (harmonika), Maja Ivanović (vokal), Milena Marinković (vokal), Aleksandar Radulović (udaraljke) i Dragan Trnavac (bas).

Na programu će biti poznate kompozicije iz domena balkanske muzike, ali u novom aranžmanu - poput "Ajde Jano", "Čaje šukarije", "Jovano Jovanke"... Sastav će izvoditi i nove pesme i instrumentale autora Nikole Starčevića, najavila je World music asocijacija Srbije.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.