Izvor: Blic, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baletski 'Limeni doboš'

Baletski 'Limeni doboš'

Baletska predstava rađena po romanu čuvenog Gintera Grasa 'Limeni Doboš' premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta 14. maja. Muziku je komponovao Zoran Hristić, koreografija i libreto delo su Isidore Stanišić, dok se u naslovnim ulogama pojavljuju Svetozar Adamović, Tanja Popović, Dušan Murić, Dejan Kolarov i drugi. Scenografiju potpisuje Boris Maksimović, a kostime je uradila Ljiljana Orlić.

Na pres-konferenciji održanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tim povodom Isidora Stanišić je izjavila da se u pristupu temi nisu fokusirali na nekadašnju Nemačku, već na fašizam, koji je i danas veoma živa pojava u svetu.

Rečeno je, takođe, da je posredstvom 'Gete instituta', koji je uz 'Simens' pomogao ovu predstavu, napravljen kontakt sa Ginterom Grasom koji je video libreto rađen po svom čuvenom romanu i podržao ideju ovdašnjih mladih umetnika.

T. Nj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.