Balet Augsburg i Ana Djordjević gosti BFI

Izvor: Beta, 08.Apr.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balet Augsburg i Ana Djordjević gosti BFI

BEOGRAD, 8. aprila 2014. (Beta) - Gost Beogradskog festivala igre Balet Augsburg nastupiće u sredu u 20 sati u Teatru i operi Madlenijanum u Zemunu, a najnovija produkcija te trupe "Igra senki" u koreografiji Icika Galilija biće izvedena prvi put van Nemačke.

Umetnički direktor kompanije Robert Kon rekao je na konferenciji za novinare da se predstava "Igra senki" sastoji od pet jedinstvenih, nezavisnih i potpuno različitih komada za koje je koreograf Galili u duhu naslova na poseban >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i zanimljiv način iskoristio svetlost.

On je rekao da je zadatak igrača da uvek iznova "uzdrmaju" i zabave publiku koja će u predstavi "Igra senki" videti istovremeno poetične i ljudske momente, kao i sjajnu tehniku izvodjača.

Članica Baleta Augsburg Ana Djordjević rekla je da je veoma ponosna što nastupa u produkciji koja će u inostranstvu biti premijerno izvedena baš u Beogradu, njenom rodnom gradu u kome je poslednji put nastupala kao učenica baletske škole "Lujo Davičo" pre 13 ili 14 godina.

Ona je rekla da je zadovoljna angažmanom u Baletu Augsburg koji zadovoljava sve njene umetničke nagone, jer ne mora da odustaje od špic patika i naporne tehnike, a može da se oproba i u modernom baletu.

Prema njenim rečima predstava "Igra senki" je zanimljiva i nasmejaće publiku, ali je istovremeno i veoma balansirana, sa ozbiljnom baletskom igrom i tehnički zahtevnom koreografijom.

Balet Augsburg nastupiće u četvrtak 10. aprila i u Vršcu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Igra senki

Izvor: Danas, 09.Apr.2014, 01:23

Balet Augzburg iz Nemačke izvešće večeras u operi Madlenianum predstavu „Igra senki“ u okviru 11. Beogradskog festivala igre. Ova kompanije gostovaće i sutra na sceni Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.