Izvor: Blic, 26.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balašević za Planetu

Balašević za Planetu

NOVO MESTO - U subotu je Đorde Balašević ponovno održao jedan od svojih superemotivnih koncerata u Sloveniji, no ovoga puta nije riječ o koncertu prvenstveno za hrvatsku publiku, kao što je slučaj bio prethodnih šest godina, koliko 'panonski mornar' održava koncerte u Ljubljani i Mariboru. Naime, riječ je o koncertu kojeg je 'Društvo za razvijanje humanitarnog rada' iz Novog Mesta proslavilo Dan planete Zemlje. U popodnevnim satima održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je tiskovna konferencija, pretežito za hrvatske novinare, na koju je Balašević zakasnio uz objašnjenje kako je imao problema na jugoslavensko-hrvatskoj granici. To je prvi puta da je Balašević, zajedno sa svojim bendom, prošao kroz Hrvatsku da bi došao do Slovenije.

Je li dobio slovensko državljanstvo, o kojem se toliko pisalo u hrvatskom tisku, ili ne, Balašević nije želio odgovoriti. 'Nikome nije važno imam li ja to državljanstvo ili ne, jer svako svoj život nastavlja normalnim tokom, bez obzira na to gde ja živim. Zasad mogu reći da imam svoju adresu u Mariboru, a živeću između Slovenije i Novog Sada, dakle, u Hrvatskoj, ako mi dozvole', u šali je prokomentirao Balašević. Balašević je na koncertu bio izuzetno dobro raspoložen. Pjesmu 'Život je more' ovoga je puta izveo samo za Olivera Dragojevića, uz simpatičnu priču o njihovom prvom zajedničkom nastupu 1978. godine na Opatijskom festivalu. Promovirao je brojne nove pjesme, a koncert je završio 'Slovenskom' i s pjesmom koja uvijek dočeka kraj koncerta - 'Odlazi cirkus'. PETRA BOIĆ

'Vjesnik' o koncertu Društva za razvijanje humanitarnog rada

Balašević za Planetu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.