BUDI festival u znaku onoga što decu čini srećnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUDI festival u znaku onoga što decu čini srećnim

Osmo Međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza - BUDI biće održano od 15. maja do 15. juna u Kulturnom centru Pančeva.

Tema ovogodišnjeg festivala posvećenog dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu je "Ono što te čini srećnim".

Program otvaranja biće organizovan na tri lokacije, a gost - domaćin ove godine biće Ambasada Izraela.

Otvaranjem izložbe pod nazivom "Medvedi - u čast proleću" u Foajeu Kulturnog centra Pančeva svečano će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti obeležen početak festivala, koji će se nastaviti u Galeriji savremene umetnosti gde će najmlađi posetioci moći da uživaju u nekoliko izložbenih postavki i u muzičko - scenskom programu.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu nagrađenih radova 8. BUDI konkursa "Ono što te čini srećnim", postavku "Vodič kroz hipsterski Izrael" Ambasade Izraela, kao i dečju izložba "Umetnost i duša mira kroz humor" u okviru autorskog projekta Mauren Kušner.

Svečani program u Galeriji upotpuniće koncert dečjeg hora "Kolibri" i plesna tačka koju će izvesti Nigun Atik - I3 iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Izložbom ilustracija Ane Petrović pod nazivom "Toni Zec" u Kafe - baru "Galerija", biće zaokružen program svečanog otvaranja festivala.

BUDI je pokrenut 2006. godine i predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji i svetu.

Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

U skladu sa tim, Ambasada Izraela našla se kao pravi gost ovogodišnjeg izdanja imajući u vidu savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu koje je puno mašte, igre i zabave gde se deca odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama.

Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine, stoga su ovogodišnja saradnja BUDI festivala i Ambasade Izraela odličan tim za podršku deci da rašire svoja krila i vinu se u svet slobode i mašte, istakli su organizatori Kulturni centar Pančeva i Udruženje građana BUDI.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.