Izvor: Blic, 20.Sep.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEMUS u znaku pijanista: Berezovski i Maslejev prve zvezde

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) biće održane od 19. oktobra do 1. novembra, a program će publici biti predstavljen na pet lokacija u Beogradu, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Kako su najavili organizatori, ovogodišnji 48. BEMUS je u znaku pijanista i nastupiće neki od najpoznatijih medju kojima su Boris Berezovski i Dmitri Maslejev.

Umetnički direktor BEMUS-a Svetislav Božić je rekao da će na ovogodišnjoj manifestaciji publika moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čuje dela Mocarta, Betovena, Šopena, Bramsa, Lista, Rahmanjinova, Debisia, Ravela, Prokofjeva, Šostakoviča, Stravinskog, Mokranjaca, Hristića, ali i vrhunske mlade autore iz Srbije.

On je istakao da je ponosan na deo programa "Koncert mladih umetnika" koji će se održati u Skupštini Beograda, ali i na predstavljanje kulturne baštine kroz folklornu grupu.

- Biće 14 koncerata i dve filmske projekcije, rekla je sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić. Prema njenim rečima, za ovogodišnji BEMUS-a je obezbeđeno 15 miliona dinara.

Snimci operske predstave Debisija "Peleas i Melisanda" i Mocartove "Tako čine sve" će biti prikazane u Jugoslovenskoj kinoteci, što je novina na BEMUS-u.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

48. BEMUS u znaku klavira i srpskih autora

Izvor: B92, 20.Sep.2016

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 48. po redu, biće održane od 19. oktobra do 1. novembra, a posebna pažnja biće posvećena klaviru i domaćim autorima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda...Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić rekla je da je...

Nastavak na B92...

Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra

Izvor: Beta, 21.Sep.2016, 14:07

Beogradski džez festival biće održan od 26. do 30. oktobra pod sloganom "Planeta džez", a glavna poruka ovogodišnjeg izdanja je da se kvalitetan džez svira u svim zemljama, najavili su danas organizatori.Kako je rečeno na konferenciji za novinare, festival će otvoriti nastup kvarteta Vlade Maričića...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.