B92  dobio dve ,,Popboks nagrade

Izvor: B92, 05.Feb.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 dobio dve ,,Popboks" nagrade

Srpski internet portal posvećen pop kulturi ,,Popboks" saopštio je dobitnike svojih godišnjih nagrada.

Nagrade su formirane na osnovu glasova čitalaca ,,Popboksa", a dobitnicima će biti uručene 11. februruara u Domu omladine Beograda.

Čitaoci www.popboks.com odlučili su da je u 2009. godini bio najbolji novi bend ,,The Branka", domaći album ,,Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom" novosadskog ,,Obojenog programa", dok je ,,najdogađaj" koncert grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ,,Darkvood dub" 8. oktobra u DOB-u.

Najbolju domaću pesmu/singl ima grupa ,,Sevdah Baby" sa Lou Bennyem ,,Yo!hambin 91", dok je nagrada za najbolji domaći spot pripala beogradskim ,,Jarbolima" za pesmu ,,Podrška je važna".

Čitaoci su odlučili da je najbolji domaći film ,,Život i smrt porno bande" režisera Mladena Đorđevića, nagrada ,,Popboksa" za beletristiku pripala je Danielu Kovaču za ,,Uzvodni bluz", a za publicistiku knjizi Zorana Radmilovića (1933-1985) ,,Zalažem se za laž".

Najbolji strip je ,,Dilan Dog knjige 1-4", televizijska emisija ,,Jelen Top 10" B92, radio emisija ,,Diskomer" Studija B, a sajt www.b92.net/kultura.

Čitaoci www.popboks.com su odlučili da je na međunarodnoj sceni u 2009. godini najbolji bio album grupe Prodigy ,,Invaders Must Die", koji imaju i najbolji singl ,,Omen", dok je najbolji koncert AC/DC na stadionu Partizana u Beogradu.

Najbolji strani spot imaju Depeche Mode, ,,Wrong", a strani film je ,,Avatar" Jamesa Camerona.

,,Popboks" je saopštio da će na drugoj dodeli njihovih godišnjih nagrada 11. februara u DOB-u biti saopšteni dobitnici nagrada ,,Popboksovih" kritičara u kategorijama za najbolji domaći i strani album, domaći i strani film, domaći spot, pesmu i novi bend, a na svečanosti će nastupiti bendovi ,,Veliki prezir", ,,Sevdah baby", ,,Svi na pod!" i ,,Multietnička atrakcija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.