Atelje 212 startuje rEVOLUCIJOM

Izvor: B92, 07.Sep.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atelje 212 startuje "rEVOLUCIJOM"

Predstava "rEVOLUCIJA: Master klas", rađena u koprodukciji s pozorišnom trupom "Bacači sjenki" iz Zagreba, premijerno će biti izvedena 14. septembra u Teatru u podrumu "Ateljea 212", najavljeno je iz tog beogradskog pozorišta.

Predstava je nastala prema konceptu, u režiji i dramaturgiji "Bacača sjenki" (Katarine Pejović i Borisa Bakala), a koautori i izvođači su Aleksandar Janković, Hristina Popović, Ana Marković, Joana Knežević, Srđan Jovanović i Bojan Krivokapić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na početku nove sezone, koja će se odvijati pod nazivom "nEXt YU", u septembru će pred beogradskom publikom premijerno biti izveden i komad "Rasprava s Ernestom Če Gevarom" Hosea Pabla Fajnmana - 23. septembra, u režiji Dušana Petrovića.

Najavljena je, takođe, premijera predstave "Gospodin" Filipa Lolea, u režiji Stevana Bodrože, koja je zakazana za 30. septembar.

"Rasprava sa Če Gevarom" je komad koji vrlo ozbiljno polemiše s isplativošću revolucije, koji preispituje da li tako veliki i radikalni zahvati, sa željom da se društvo promeni na bolje, smeju da se plate tom količinom krvi i nesreće drugih ljudi.

Uloge u predstavi tumače Aleksandar Srećković, Branka Šelić, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Vladislav Mihailović i Dragana Đukić.

U koprodukciji s Kulturnim centrom Pančeva i uz podršku Gete instituta nastala je predstava "Gospodin", sa Svetislavom Goncićem, Bojanom Žirovićem i Milenom Predić u glavnim ulogama, koja će biti premijerno izvedena 30. septembra.

U komadu "Gospodin" jedan čovek rešava da odbaci sve stege vremena u kojem živi i da napravi svoju intimnu revoluciju, da se ne povinuje nikakvim pravilima, nikakvim marketinškim zahtevima, da živi svoj život.

Tokom protekle sezone, koja se odvijala pod nazivom "Revolucija", u Ateljeu 212 premijerno je izvedeno šest predstava, među kojima je i mjuzikl "Kosa" u režiji Kokana Mladenovića.

Septembarskim premijerama biće zaokružena sezona "Revolucija", a naziv naredne biće "nEXt YU".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.