Astronaut Marša Ajvins otvara izložbu u Beogradu

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronaut Marša Ajvins otvara izložbu u Beogradu

BEOGRAD, 19. juna 2014. (Beta) - Izložba "Povedi me na Mesec" biće otvorena u Domu omladine u petak, 20. juna, povodom 45 godina od sletanja misije Apolo 11 na Mesec, a gost programa je astronaut američke svemirske agencije NASA Marša Ajvins, najavili su organizatori.

Na izložbi će biti predstavljeni eksponati svemirskih ekspedicija, fotografije i dokumentarni filmovi, kao i pokloni Josipu Brozu Titu, uključujući i takozvani "Kamen sa Meseca" koji će biti izložen samo na dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << otvaranja postavke.

Veteran sa pet svemirskih letova Marša Ajvins ima više od 1.300 sati provedenih u Kosmosu, a u Srbiji boravi na poziv ambasade SAD i održaće seriju javnih programa u Beogradu i Nišu.

U petak, 20. juna u Domu omladine Beograda u 20.00 časova Ajvins će predstaviti istoriju čovekovog leta u Svemir, a u subotu u 14.00 sati održaće dečiju radionicu u Američkom kutku u Beogradu.

Ajvins će u subotu u 17.00 sati održati čas u beogradskoj Školi astronomije za mlade, dok će u ponedeljak, 23. juna gostovati u Nišu u Gradskoj biblioteci "Stevan Sremac".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.