Artiljero i Vidić u Sava centru

Izvor: B92, 01.Nov.2012, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Artiljero" i Vidić u Sava centru

Film "Artiljero" scenariste i reditelja Srđana Anđelića premijerno je prikazan u 31. oktobra u beogradskom Sava centru, u prisustvu fubalera Nemanje Vidića, jednog od pokretača filmske priče.

“Artiljero” u kombinaciji komedije, melodrame, ljubavne priče, fikcije i prikaza naše turobne stvarnosti, priča o momku koji živi na margini društva, ali ima fiks ideju, odnosno san koji želi da ostvari svim sredstvima.

Sve zvezde filma okupile su se večeras na premijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sava Centru, a najviše pažnje izazvalo je Vidićevo pojavljivanje. Kada je "prozvan" i popeo se na scenu, Vidića su dočekale ovacije, uz pesmu navijača.

Glavni lik Mali (Jovan Kolarić) odrastao je uz priče starijeg brata, bivšeg vodje navijača (Nebojša Glogovac) o uspesima "Zvezde", a sada gleda brata i njegove ortake kako se dosadjuju uz pivo, bez energije i radosti. Mali zato planira da vrati u "Zvezdu" svog heroja iz detinjstva - fudbalera Nemanju Vidića.

Malom se pridružuje Ana (Ana Konjović), moderna devojka koju privlači njegov entuzijazam. Ona mu pomaže i istovremeno snima mobilnim telefonom film o njihovoj ljubavnoj priči.

“Kada smo rešili da napravimo film o tom junaku i toj junakinji, onda se napravio dobar miks između fudbala i poezije. Tu ima manje fudbala, više poezije, više žudnje, želje za željom da se propnemo na prste, da pokažemo - tu smo, možemo možda još malo bolje”, kazao je reditelj Anđelić, jedan od omiljenih glasova Devedesetdvojke, prilikom posete radiju B92.

On je mlade glumce odabrao na audiciji među naturšcicima jer je, kako je rekao, želeo da deluju prirodnije nego oni sa Akademije.

U filmu igraju i Petar Božović, Boris Jager, Iva Kosovac, Zoran Cvijanović, Vujadin Milošević, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević, Balša Djogo, Marko Jocić i drugi.

Nakon uspešne premijere “Artiljero” već od 1. novembra započinje bioskopski život.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemanja Vidić na premijeri filma

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2012

Film "Artiljero", scenariste i reditelja Srđana Anđelića, premijerno je prikazan u beogradskom Sava centru, u prisustvu fudbalera Nemanje Vidića, jednog od pokretača filmske priče.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.