Art port – Jugoexport

Izvor: SEEcult.org, 11.Maj.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Art port – Jugoexport

Umetnici mlađe generacije Vuk Vučković, Marko Gavrilović i Aleksandar Gligorijević predstavljaju se od 12. maja zajedničkom izložbom “Art port – Jugoexport” u bivšoj prodavnici Jugoeksporta u centru Beograda.

Vuk Vučković, rođen 1986. godine, diplomirao je 2010. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku, a iste godine upisao je doktorske umetničke studije slikarstva tokom kojih radi na seriji slika “ScanMan”. Kao samostalni umetnik živi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i radi u Pančevu, a pred beogradskom publikom se prvi put samostalno predstavio izložbom “Završio sam likovnu akademiju – sada mogu da se slikam” u Galeriji FLU 2011.

Do sada je izlagao je na petnaestak samostalnih i oko sto kolektivnih izložbi u zemli i inostranstvu.

     Vuk Vučković

Vučković je dobitnik više nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Erste banke za umetnost (2012), prva nagrada za crtež Fonda Vladimira Veličkovića (2011), posebno priznanje na međunarodnoj izložbi “Transformacije” (2011), nagrada Art klinike “Perspektivni” (2010).

Marko Gavrilović, rođen 1975. godine u Beogradu, diplomirao je 2001. na Fakultetu primenjene umetnosti. U početku se bavio slikarstvom, a potom je počeo da radi i skulpturu, dizajn, ilustraciju, crtež… Posebno se posvetio, između ostalog, kreiranju skulpturalnih svetlosnih formi.

      Marko Gavrilović

Član je ULUPUDS-a, a izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostarnstvu.

Aleksandar Gligorijević, rođen u Beogradu 1962. godine, preselio se 1991. u Los Anđeles, a diplomirao je skulpturu na Santa Monika koledžu (prof. Georg Hurms). Izlagao je samostalno i grupno u SAD, Švajcarskoj i Srbiji.

     Aleksandar Gligorijević

Izložba “Art port – Jugoexport” biće otvorena u “Jugoeksportu” (ugao Trga republike i Kolarčeve) do 2. juna.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.