Arhangelsk - vojno-patriotska akcija Straža sećanja

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhangelsk - vojno-patriotska akcija "Straža sećanja"

04.11.2014. -

Arhangelsk će prihvatiti u novembru vojno-patriotsku akciju "Straža sećanja", čiji je cilj traženje ostataka palih sovjetskih vojnika i njihova sahrana, - saopštila je pres-služba gubernatora i vlade Arhangelske oblasti.

Sveruska akcija, posvećena 25. godišnjici pokreta tragača, biće održana 20.-21. novembra. Očekuje se da će u njoj učestvovati više od 250 tragača iz svih regiona Rusije, kao i iz inostranstva.

Tokom svog postojanja odredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tragača ovog regiona su organizovali ekspedicije u Lenjingradsku, Novgorodsku, Smolensku, Volgogradsku, Kursku, Murmansku oblast, kao i u Kareliju. Danas u Arhangelskoj oblasti ima 28 udruženja tragača, koja deluju u 13 municipalnih jedinica regiona.

Program akcije obuhvata okrugle stolove i sekcije za razmenu iskustva u sferi patriotskog vaspitanja i predvojničke obuke, svečane i kulturne akcije, susrete s predstavnicima vojno-patriotskih udruženja Pomorja, - govori se u saopštenju.

Jedan od centralnih događaja će biti otkrivanje muzeja rada tragača Arhangelske oblasti u centru "Patriota", kao i promocija projekata istorijske rekonstrukcije vojno-istorijskog kluba "Severna Dvina". U okviru te akcije planira se i zasedanje međuresorskog koordinacionog saveta za patriotsko vaspitanje u Arhangelskoj oblasti po pitanjima razvoja u regionu pokreta tragača.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Konstantin Chalabov    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.