Aplauzi za sarajevsk teatar

Izvor: S media, 16.Dec.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplauzi za sarajevsk teatar

Kamerni teatar 55 iz Sarajeva gostovao je sinoć u Beogradu sa predstavom "Žaba", koja je izvedena dva puta zaredom u Ateljeu 212.

Publika smeštena na scenu zajedno sa glumcima pozdravila je dugim i srdačnim aplauzom ceo ansambl - Emira Hadžihafizbegovića u glavnoj ulozi, kao i Mirsada Tuku, Aleksandra Seksana i Moamera Kasumovića.

Savremenu dramu o običnim ljudima, posledicama rata i tranzicije, dobu nerazumevanja, usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << napisao je mladi autor iz Zagreba Dubravko Mihanović, nagradjen za taj komad na festivalu "Marulićevi dani" 2004. u Hrvatskoj. Tekst ukazuje na čestu osobinu da se traži krivac u drugome, dok se propušta prilika da se nešto bitno promeni u svom životu.

Sarajevska predstava u režiji Elmira Jukića zvanično je proglašena za najbolju u Bosni i Hercegovini u ovoj godini.

Druga sinoćna predstava bila je i 50. izvodjenje ove postavke "Žabe", koja je sa uspehom gostovala u celom regionu.

Dolazak u Beograd je nastavak saradnje Kamernog teatra 55 i Atelja 212, uspostavljene pre nekoliko godina. Kako su danas novinarima najavili upravnici dva pozorišta - Zlatko Topčić i Kokan Mledenović, saradnja će se proširiti sa razmene predstava na projekat u oblasti produkcije, sa kojim su dva teatra zajednički aplicirala kod evropskih fondova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.