Ansambl Zorule slavi petnaesti rođendan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ansambl Zorule slavi petnaesti rođendan

NOVI SAD - Ansambl Zorule poznat po svojoj tamburaškoj muzici ove godine proslavlja 15 godina postojanja. Jubilej će biti obeležen brojnim koncertima, nastupima sa grupom Legende,promocijom filma Rani mraz,ali i izdavanjem cd-sa pesmama tog ansambla.

Ansambl “Zorule” iz Novog Sada osnovan je 1995 godine. Negujući tamburaški stil, zasnovan na pravoj tamburaškoj plemenitoj boji koja ima uporište u odličnoj tehnici trzanja, odnsono tremola, uspeli su da izgrade poseban stil koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih svrstava u red ozbiljnih ansambala koji idu dobrim putem da sačuvaju tradiciju i slavu malih tamburaških sastava kojih je Vojvodina nekad bila puna.

Zorule je prepoznatljiv i po izvođenju tradicionalne izvorne narodne vojvođanske muzike, starogradske i varoške, kao i po umetničkim obradama narodnih pesama i igara, ali i kompozicijama pisanim za tamburaške orkestre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.