Ana Ristović na festivalu u Kelnu

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ristović na festivalu u Kelnu

Pesikinja Ana Ristović bila je gošća nemačkog književnog festivala "Poetica", u okviru kog su bila organizovana izuzetno posećenja čitanja na nekoliko lokacija u Kelnu.

Festival u organizaciji Univerziteta u Kelnu bio je održan od 25. do 31. januara, a glavna tema ovog sedmodnevnog festivala bile su “Blue Notes” – Živeti u rečenicama, plesati u stihovima - melanholija i poezija.

Festival je okupio osam pesnika iz celog sveta.

Osim Ane Ristović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnici su bili i Pol Maldun (Irska/USA), Lavinija Grinlou (Velika Britanija), Sjon (Island), Jurij Andruhovič (Ukrajina), Georgi Gospodinov (Bugarska), Bernardo Ačaga (Španija), Ilma Rakusa (Švajcarska), kao i nekoliko uglednih nemačkih pesnika, među kojima i Durs Grinbajn, Mihael Kriger, Martin Mozebah, Monika Rink, Hajnrih Detering...

Urednik i moderator festivala bio je slovenački pesnik Aleš Šteger.

Ulaznice za čitanja u Literaturhausu Keln, svečanoj sali Univerziteta, kao i u biblioteci i bioskopu bile su rasprodate mesec dana unapred, a pesnici su se pred brojnom publikom predstavili i na večerima organizovanim u muzeju (Wallraf-Richartz) i pozorištu (Schauspiel).

Pored književnih večeri, na univerzitetu su organizovana dva, takođe veoma posećena, okrugla stola na kojima su učesnici imali priliku da se susretu i sa studentima i profesorima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.