Američki dirigent Lari Njulend upravlja operom Norma

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki dirigent Lari Njulend upravlja operom "Norma"

Pojačanje.

Druga repriza Belinijeve "Norme" sa novom podelom, pod dirigentskom palicom Larija Njulenda gosta iz SAD zakazana je za 21. jun na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

U naslovnoj roli je sopran Svitlana Dekar, a ulogu Adalđize izvešće mecosopran Jelena Končar, obe gošće iz Srpskog Narodnog pozorišta iz Novi Sada. Novi Polione je tenor Aleksandar Dojković.

U ansamblu su i Dragoljub Bajić (Orovezo), Nataša Rašić (Klotilda) i Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Živković (Flavio). U predstavi će učestvuju Orkestar,Hor Operei Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kostime je kreirala Stela del Monako.

Predstava je premijerno izvedena 10. juna u režiji Ðankarla del Monaka. Libreto za ovu operu napisao je Feliće Romani, prema istoimenom tragičnom delu Aleksandra Sumea.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.