Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda Eyot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 13:26

Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda "Eyot"

Album pod nazivom "557799" niškog džez sastava "Eyot" objaviće 23. oktobra prestižna američka nezavisna izdavačka kuća Ropeadode iz Nju Džersija, najavili su producenti benda.

Albumu će prethoditi singl "Heartbeat"; koji će biti predstavljen 19. avgusta.

Album "557799" snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine u dva kultna muzička studija u Engleskoj - Real World Pitera Gebrijela i Abbey Road.

Fascinantni omot za novi album napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kultni umetnik iz Londona, Alban Lou.

"Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe. Ropeadope skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu” poručuje Dejan Ilijić, lider grupe Eyot.

EYOT karijera spada u izuzetne priče za bilo koje vreme i za bilo koji deo sveta.

Objavili su do sada četiri albuma - sve za inostrane izdavačke kuće - i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Njihovi koncerti su prvorazredni muzički događaji i uvek su ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.