Alešandra Lukaš Koeljo u subotu u Parobrodu

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alešandra Lukaš Koeljo u subotu u Parobrodu

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - Portugalska spisateljica Alešandra Lukaš Koeljo, gošća Krokodilove Kuće za pisce, predstaviće svoja dela u subotu, 17. januara u 19.00 sati u Ustanovi kulture Parobrod, najavili su organizatori.

Lukaš Koeljo napisala je u Beogradu kratku priču pod nazivom "Ž", koja će publici biti podeljena u štampanom obliku i u prevodu na srpski jezik, navodi se u najavi.

Poslednje slovo abecede i naslov priče "Ž" inicijal je imena junaka dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << koje se zasniva na iskustvu boravka Alešandre Lukaš Koeljo u Krokodilovoj Kući za pisce u Beogradu i Sarajevu.

Književnica i novinarka Alešandra Lukaš Koeljo (1967, Lisabon) dobitnica je brojnih nagrada za novinarstvo i jedne nagrade za književnost.

Objavila je pet knjiga reportaža, hronika i putopisa "Bliski istok" (2007), "Avganistanska sveska" (2009), "Živeo Meksiko" (2010) "Tahrir" (2011) i "Napred Brazil" (2013) i dva romana "A noć se kotrlja" i "Moj nedeljni ljubavnik".

Roman "A noć se kotrlja" nagradjen je Velikom nagradom za roman i novelu Portugalskog udruženja pisaca 2012. godine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.