Aleksandra Jovičić Đinović dobitnica nagrade Milutin Bojić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 17:19

Aleksandra Jovičić Đinović dobitnica nagrade "Milutin Bojić"

Pesnikinja Aleksandra Jovičić Đinović iz Leška kod Leposavića osmi je dobitnik nagrade "Milutin Bojić" za mlade pesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić, saopštili su iz biblioteke "Milutin Bojić".

Ciklus pesama Aleksandre Jovičić Đinović ocenjen je kao najbolji od ukupno 47 pristiglih radova.

Svečano uručenje nagrade "Milutin Bojić" biće upriličeno u sredu 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milutina Bojića.

Istog dana biće otvorena i izložba "Bojići od pera", na kojoj će biti predstavljeno stvaralaštvo Milutina Bojića, njegove braće Radivoja i Dragoljuba, kao i Dragoljubovih potomaka - sina Mirka i unuke Zoje Bojić.

Uručenje nagrade i izložba održaće se u matičnom odeljenju Biblioteke "Milutin Bojić" s početkom u 17.30 (u 17.30 je otvaranje izložbe, a u 18 časova uručenje nagrade i predstavljanje pobedničkog ciklusa pesama Aleksandre Jovičić Đinović).

Aleksandra Jovičić Đinović rođena je 1986. godine u Prištini, a odrasla u Orahovcu.

Diplomirala je na Odseku za opštu književnost i teoriju književnosti Univerziteta u Beogradu, masterirala na Departmanu za srpsku književnost i jezik Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Objavljivala je priče, pesme i eseje u regionalnim i inostranim zbornicima i književnim časopisima. Poezija joj je prevođena na engleski i arapski jezik.

Dobitnica je nagrade "Mak Dizdar" za najbolju neobjavljenu zbirku pesama mladog pesnika (Stolac, 2017).

Na Literarnom konkursu u čast Rada Drainca 2018. godine dobila je prvu nagradu za esej.

Dobitnica je druge nagrade na konkursu "Ulaznica 2020".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aleksandra Jovičić Đinović dobitnik Nagrade "Milutin Bojić"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

Pjesnikinja Aleksandra Jovičić Ðinović iz Leška kod Leposavića osmi je dobitnik Nagrade "Milutin Bojić" za mlade pjesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić, saopštili su iz biblioteke Milutin Bojić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.