Aleksandar Kelić: Umetnost fotografije i društvene mreže

Izvor: Arte, 23.Maj.2023, 10:30

Aleksandar Kelić: Umetnost fotografije i društvene mreže

55. MAJSKA IZLOŽBA 2023 Galerija ŽAD Muzej Primenjene Umetnosti 25. maj 2023 u 19h Master Klas Aleksandra Kelića umetnost fotografije i društvene mreže

Razgovor o motivima i konceptima rada fotografa i profesora na FPU Aleksandra Kelića povodom njegovih  dnevničkih objava na Instagramu kojima uspostavlja jezik komunikacije na koji se i dalje može primeniti termin fotografija, kroz vizuelno  istraživanje mode, seksualnosti, urbanog i arhitektonskog okruženja – trenutaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << susreta, grafita, komunikacije, mesta okupljanja, dizajniranih i brendiranih formi, strujanja prolaznika, turista, poznanika, prijatelja ili pojava koje okupiraju njegov pogled.Paralelno sa radom u domenu digitalnog, ovaj masterklas uključiće i osvrt na fragmente impresivnog opusa Aleksandra Kelića u domenu analogne fotografije, od njegovih najranijih fotografskih serija iz 80-ih i 90-ih XX veka, koje pružaju uvid u umetničku poetku ovog autora i njene transformacije kroz vreme.

Razgovor prati slajd projekcija, kojom otvaramo prostor za pitanja među kojima su: relacije tehnologije i vizuelnog mišljenja; autorsko i dokumentarno; fotografija i put saznanja; fotografija kao poigravanje ; prizori u vremenskim tokovima sećanja i zaborava; fotografska slika kao svedočanstvo nestajanja i mnoga druga.

Moderator: Milica Lapčević

 

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.