Adligat i ambasada Kube unapređuju kulturnu saradnju Srbije i Kube

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 15:10

Adligat i ambasada Kube unapređuju kulturnu saradnju Srbije i Kube

Adligat i Ambasada planiraju da zajedničkim aktivnostima približe kubansku i srpsku kulturu.

Predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat Viktor Lazić i ambasador Kube Nj.E. Lejdi Ernest Rodriges Ernandes na sastanku u Ambasadi Kube u Beogradu razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti kulture.

U Udruženju Adligat postoji zbirka starih i retkih kubanskih knjiga i knjiga o Kubi, najveća i najznačajnija takva kolekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u jugoistočnoj Evropi. Ambasador Kube je obavestio gospodina Lazića da Ambasada Kube namerava da značajno podrži proširenje kubanskog kutka u Adligatu donacijama knjiga, numizmatike i drugih predmeta koji

predstavljaju Kubu.

U planu je da se do kraja godine organizuje nekoliko izložbi i događaja koji će srpski narod dodatno upoznati sa dalekom prijateljskom zemljom.

U Adligatu je nedavno književno veče održala najpoznatija kubanska pesnikinja Nensi Morehon koja je u Srbiji gostovala kao dobitnik Zlatnog ključa Smederevske pesničke jeseni, a unapređenje odnosa u kulturi sa Srbijom podržava i kubanski ministar kulture koji je takođe nedavno boravio u Srbiji.

Srbija Danas/A.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.