Izvor: Arte, 18.Jun.2020, 11:48

Add to Your Story, Jovane Banjanac

Galerija Zvono će 16.juna u 19h otvoriti izložbu ”Add to Your Story” Jovane Banjanac . Posetoci će moći da pogledaju izložbu do 3.jula.

Jovanini najnoviji radovi nastaju u pokušaju da odgovori na pitanje šta je umetnost predstavljala nekada i šta bi mogla da bude u budućnosti. Ono što je fascinira je proces transformacije kreativne ideje u 3D forme koji pripadaju virtuelnom prostoru, a koje potom realizuje u opipljeve objekte,realnog prostora.

Pokušavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << da stvori apstraktne forme, koje se bave ličnim i kolektivnim odnosima društvenih mreža, Jovaninin rad postaje veoma dinamično istraživanje digitalne kulture kao ljudske potrebe za prilagođavanje istoj, istovremeno prihvatajući disfunkcionalne elemente dizajna.

Odnos između sajber i realnog prostora je predmet istraživanja multidimenzionalnosti, koje se dopunjuje Jovaninim iskustvom u korišćenju društvenih mreža...Rezultat toga je umetnikovo metaforično ispitivanje različitih materijala u pokušaju da stvori objekte bez upotrebne vrednost.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.