Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 14:09

Отворен 90. јубиларни Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић и италијански министар пољопривреде Франческо Лолобриђида отворили су јубиларни 90. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.
У Новом Саду је отворен јубиларни, 90. Међународни пољопривредни сајам.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Сајам су отворили министарка пољопривреде Јелена Танасковић и италијански министар пољопривреде Франческо Лолобриђида.
На највећем аграрном догађају у овом делу Европе, представиће се 1.100 излагача из 26 земаља света.
Сајам ће обележити два јубилеја. У години када организује деведесети пољопривредни сајам, домаћин Новосадски сајам обележава и век постојања.
Гордана Кнежевић из Службе за односе са јавношћу Новосадског сајма каже за РТС да је то право место да се добију неки одговори на питања из пољопривреде.

"Ово место од данас до петка јесте препознато као место на коме се среће аграр и све оно што је у вези са аграром, не само из Србије, већ је ту још 25 земаља са више од 1.100 фирми и наших излагача", наводи Кнежевићева.
Земља партнер сајма је Италија, трећи пут. Италија ће на сајму представити и 21 компанију, и то на око 500 квадрата.
Организатори кажу да су још једном подигли летвицу, односно да је пољопривредни сајам одавно превазишао свој изложбени карактер и постао место одакле се покрећу важне теме.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.