Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 14:26

Шпанија, рекордних 9,5 тона кокаина заплењено међу бананама

Шпанска полиција запленила је 9,5 тона кокаина скривених у контејнеру за транспорт банана из Еквадора, што је највећа количина заплењена у једном контејнеру у тој земљи.
Како је саопштила шпанска полиција, "ова операција је ударац без преседана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за једну од највећих светских криминалних организација у дистрибуцији кокаина, која је циљала на велике криминалне мреже у Европи", преноси Ројтерс.
Кутије су биле означене са више од 30 различитих логотипа који одговарају различитим европским криминалним круговима којима је кокаин требало да стигне.
Шпанска полиција није јавно именовала о којим круговима или организацијама је реч.
Криминална организација у Еквадору имала је велику мрежу за слање дроге у Шпанију, углавном у луке Алхесирас и Виго на северозападу, преко међународне компаније за трговину бананама која се налази у главној луци у којој се извозе банане у Еквадору – Мачали.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.