8. april - Međunarodni dan Terija Pračeta

Izvor: Art-anima.com, 08.Apr.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8. april - Međunarodni dan Terija Pračeta

U utorak 8. aprila, na Londonskom sajmu knjiga biće obeležen Dan Ser Terija Pračeta. Ovu odluku doneo je Međunarodni forum autora u saradnji sa Londonskim sajmom knjiga, kako bi obeležili izvanredan međunarodni uspeh objavljenih dela Terija Pračeta. Da bi pokrenuli proslavu, autori iz celog sveta će glasati između deset najpopularnijih likova, za svoju omiljenu ličnost iz stvaralaštva Terija Pračeta.

Na ovoj listi nalaze se:
Komandant Vajms Smrt Baka Verderdvaks Tifani Bol Lord Vetinari Bibliotekar Nana Og Rinsvind Nak Mak Figl Vilkins Londonski sajam knjiga, poziva i sve fanove Ser Terija Praćeta da učestvuju u glasanju za svog omiljenog lika na http://www.londonbookfair.co.uk/sirtpday

Ser Teri Pračet jedan je od najaktuelnijih živih pisaca britanskre fantastike. Njegova dela prevedena su na 37 jezika, a broj prodatih knjiga prelazi 85 miliona primeraka. Sa preko 40 knjiga o Disksvetu, nekoliko dečijih knjiga, i serijalu Paralelna Zemlja na kojoj sarađuje sa Stefanom Baksterom, Ser Teri je osvojio milione obožavalaca širom sveta. U svojim knjigama Teri kombinuje humor sa oštrom inteligencijom, stvarajući sopstveni magični svet, koji neodoljivo podseća na svakodnevicu. Za svoj književni rad, pored brojnih nagrada 2009 godine, dobio je i vitešku titulu.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.